Uit diverse onderzoeken blijkt dat een massage een uiterst doeltreffend middel is om zowel de psychische als de lichamelijke gezondheid te verbeteren.

Door regelmatige massages wordt uw weerstand tegen ziektes beter. Uw lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor wordt uw immuunsysteem versterkt. Minder snel ziek dus!

Massage zet uw gedachten even stil. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie worden minder. Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe komt dat? Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

Massage zorgt ervoor dat u sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper is. U wordt zo fris als een hoentje wakker! Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt.

Door massage komen de stoffen serotonine en endorfine vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd.  Ze zorgen ervoor dat u zich blij, zorgeloos en prettig voelt. Ook zult u uw pijn beter verdragen.

Massage bevordert een gezonde huid: uw huid wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook de doorbloeding in de huid wordt beter. Hierdoor krijgt de kleur en de uitstraling van uw huid een enorme boost!

Als u uzelf regelmatig laat masseren gaat u zich op korte termijn beter in uw vel voelen. De persoonlijke aandacht, warmte en respectvolle aanraking zorgt ervoor dat u zich gewaardeerd en prettig voelt. En dit straalt u ook uit naar andere mensen!

Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Massage houdt de spieren soepel!

Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd door massage.

Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Massage brengt uw ademhaling tot rustMensen gaan vaak dieper ademhalen, waardoor er meer verse zuurstof naar longen en hart gaat. Na het sporten wordt een snelle ademhaling vertraagd, zodat deze normaliseert.

Massage kalmeert uw geest, waardoor u helderder kunt nadenken. Een heel goed idee om uzelf eerst te laten masseren voordat u een belangrijke beslissing moet nemen dus!

Ontspanningsmassages

Wat is een ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken.

Ontspanningsmassage is een massage waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Het is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het hele lichaam. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. 

Wat zijn de effecten van ontspanningsmassage?

  • Ontspant lichaam en geest
  • Vermindert stress
  • Vermindert spierspanning
  • Stimuleert het zenuwstelsel
  • Helpt tegen slapeloosheid
  • Brengt u terug naar uzelf

QUICK RESTORE HELE LICHAAM

45 minuten

€50

NEK, SCHOUDERS EN RUG

45 minuten

€50

TOTAL RELAX HELE LICHAAM

90 minuten

€95

Bindweefselmassages

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen.

Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulite en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, een verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven. De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

Gezicht

40 minuten

€60

NU OOK MOGELIJK IN KUURVERBAND!

Hele benen en rug

70 minuten

€85

NU OOK MOGELIJK IN KUURVERBAND!

HELE BENEN & billen

70 minuten

€85

NU OOK MOGELIJK IN KUURVERBAND!

HELE LICHAAM

85 minuten

€95

NU OOK MOGELIJK IN KUURVERBAND!

Deep tissue massages

Wat is een deep tissue massage?

Een deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg. De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan uw lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als u een kwalitatief goede massage heeft gehad, voelt u zich na twee dagen al een stuk beter.
Het is erg bevorderlijk voor uw gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer uw spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.
Na een deep tissue massage moet u heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

HELE BENEN

70 minuten

€90

HELE BENEN & RUG

50 minuten

€70

BENEN, BILLEN, RUG

75 minuten

€95